14. Međunarodni stručni skup o profesionalnoj rehabilitaciji

14. Međunarodni stručni skup o profesionalnoj rehabilitaciji

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava RH 25. i 26. listopada u Zadru je održan 14. Međunarodni stručni skup o profesionalnoj rehabilitaciji pod nazivom  „Zapošljavanje za sve-Employment for all“. Skup u organizaciji  Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) i  Udruge Osvit, naglasak je stavio na presudnu ulogu poslodavca kao neizostavnog partnera u provođenju mjera profesionalne rehabilitacije.

Centar za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka predstavio se s dvije teme:“ Što s oboljelim djelatnikom.iskustva u radu s poslodavcima čiji su djelatnici u postupku procjene radne sposobnosti“, Djurdjice Hribar, mag. soc.rada,  dok je druga rad koautora  Damira Herege , prof.reh. i  Mie Rogić mag.psych. „Gluhe i nagluhe osobe u svijetu rada- Iskustva Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka“

Na stručnom skupu bilo je riječ i o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom., kojim se olakšava i ubrzava uključivanje nezaposlenih osoba s invaliditetom  u postupak profesionalne rehabilitacije.