Potpisan Ugovor o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka

Potpisan Ugovor o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić (u ime Republike Hrvatske) i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel 7. listopada. 2015.g. potpisali su ugovor o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka. Ustanove čija je osnovna djelatnost profesionalna rehabilitacija osoba s invaliditetom u cilju njihove ponovne integracije na tržište rada.

Za osnivanje i početak rada Centar za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka, Republika Hrvatska je iz proračuna osigurala 500 000 kun , dok je Grad Rijeka osigurao 100 000 kuna.

Centar će Usluge profesionalne rehabilitacije pružati osobama s invaliditetom s područja grada Rijeke, Primorsko- goranske, Ličko – senjske i Istarske županije. Potpisivanju su nazočile i dr. Lidija Hrastić Novak, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Ankica Perhat te privremena ravnateljica Centra za profesionalnu rehabilitaciju Ivana Lulić.

Više o samom događaju možete pročitati ovdje.