Sudjelovali smo na 13. međunarodnom stručnom skupu u Zadru

Sudjelovali smo na 13. međunarodnom stručnom skupu u Zadru

18. i 19. svibnja 2017.god. u Zadru je održan 13. međunarodni stručni skup o profesionalnoj rehabilitaciji pod nazivom „Zapošljavanje pod posebnim uvjetima i profesionalna rehabilitacija osoba s invaliditetom.“ Skup su organizirali Osvit – Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI).

Cilj ovogodišnjeg stručnog skupa, koji je održan pod pokroviteljstvom ministra rada i mirovinskog sustava dr.sc.Tomislava Ćorića, je pronalaženje načina za uklanjanje prepreka i povećanje mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Na skupu je predstavljeno zaštitno zapošljavanje u Republici Hrvatskoj i prikazano kako radnici i poslodavci osoba s invaliditetom mogu doprinijeti tržištu rada razmjenom znanja i usavršavanjem postojećeg načina rada. Navedeni su i primjeri dobre prakse zaštitnog zapošljavanja u njemačkim zaštitnim radionicama. Predstavljeni su i prijedlozi o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji.

Sudjelovali smo na 13. međunarodnom stručnom skupu u Zadru
Sudjelovali smo na 13. međunarodnom stručnom skupu u Zadru

Održan je Panel o implementaciji sustava profesionalne rehabilitacije u Hrvatskoj, koji je bio prigoda da CPR Rijeka iznese svoja iskustva nakon jednogodišnjeg rada. Centri za profesionalnu rehabilitaciju „Zagreb“, Rijeka i Osijek;, koje su predstavljali Mija Matić, Natalija Vičević, Ivana Lulić i Greta Rešetar, te voditeljica Službe za profesionalnu rehabilitaciju u ZOSI-u i pomoćnica ravnateljice, Jasenka Sučec, naveli su probleme ali i primjere dobre prakse s kojima se susreću u radu.