Introduction

Studijski posjet URI Soča Maribor i BBRZ Graz

Studijski posjet URI Soča Maribor i BBRZ Graz

Stručni djelatnici Centara za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka i Osijek posjetili su 18 i 19. travnja 2024. ustanove u Sloveniji i Austriji, koje izvode programe profesionalne rehabilitacije za osobe s invaliditetom. Kako bi učili na primjerima dobre prakse u inozemstvu.

Uvid u bogato iskustvo u provođenju profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u Sloveniji pružio nam je Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije Soča, Center za poklicno rehabilitacijo Maribor. Centar nam je predstavio predstojnik Centra Marko Sremec, dr.med, sa suradnicima.

Zajednička fotografija djelatnika UNI Soča, CPR Rijeka i Osijek
Studijski posjet URI Soča, Maribor (Foto: CPR Rijeka)

U Grazu smo posjetili BBRZ. U rad Centra uvela nas je voditeljica međunarodnih projekata Ingrid Pammer, a s uslugom simulirane tvrtke u Business Parku upoznala nas je gđa Denise Diex.

BBRZ, Ingrid Pammer drži predavanje
Studijski posjet BBRZ, Graz (Foto: CPR Rijeka)

Svi sudionici ovih susreta složili su se i naglasili potrebu učestalije razmjene iskustava kroz studijske posjete ovoga tipa, ili kroz organizirane skupove i konferencije koji bi se bavili pitanjima profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom.

Zajednička fotografija ispred BBRZ
Studijski posjet BBRZ, Graz (Foto: CPR Rijeka)